ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΑΝΤΖΟΥΔΗ
Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 η Δ' τάξη του σχολείου μας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Αγωγής Υγείας "Το γάλα & τα γαλακτοκομικά προϊόντα", επισκέφτηκε τη βιοτεχνική μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Γαντζούδη στα Καλύβια Αγρινίου. Η ενημέρωση και η ξενάγηση από την ιδιοκτήτρια κα Δήμητρα Γαντζούδη και τον κ. Σωτήρη Σταμάτη ήταν λεπτομερής.
Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του τυροκομείου και παρακολούθησαν τα στάδια παραγωγής της φέτας. Ενημερώθηκαν επίσης και για τα άλλα είδη που παράγονται (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο, μηζύθρα, βούτυρο, τσαλαφούτι, κρέμες, ρυζόγαλο, κ.α.), ενώ ξεναγήθηκαν και στο χώρο παρασκευής γιαουρτιού και ενημερώθηκαν για τα στάδια παραγωγής του.
Η κα Δήμητρα πρόσφερε τυροκομικά είδη και ένα πλούσιο πρωινό στους μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς στο χώρο του τυροκομείου. Η φιλοξενία και η ξενάγηση υπήρξε υποδειγματική. Ευχαριστούμε πολύ!!